top of page

Collectie huisbibliotheek 

Alles Over Adobe Photoshop 6

Richard Lynch

EAN 9789043003889 

Samenvatting

Dit boek over Photoshop 6 is diepgaand en veelomvattend, zodat u dit het beste altijd binnen handbereik kunt houden. Naast een duidelijke uitleg van de theorie en de praktijk heeft Richard Lynch allerlei praktische en creatieve tips toegevoegd.

Avond en Nachtfotografie,

focus op fotografie

Jeroen Horlings/Kees Krick

EAN 9789463560153

Samenvatting
Handig om te weten: van dit boek is een webversie beschikbaar. Als u zich registreert, krijgt u gratis toegang, plus relevante extra's.

Bijna niets is zo betoverend als een nachtfoto. Denk aan een stad bij nacht, met verlichte gebouwen en lantaarns langs straten en wegen. Lichtreclames van winkels in allerlei kleuren. Mysterieuze landschappen, slechts verlicht door de maan. Of de indrukwekkende sterrenhemel en de Melkweg. Het is een heel andere wereld dan die wij overdag waarnemen, letterlijk een verschil tussen dag en nacht.

's Avonds en 's nachts fotograferen is op belangrijke punten anders dan overdag fotograferen. Zo is timing heel belangrijk. Het tijdstip waarop u de mooiste beelden schiet, luistert nauw. Niet ieder moment aan het eind van de dag biedt mooi licht. U leest in dit boek onder meer hoe u tijdens het blauwe uur, in de schemering en in het donker te werk kunt gaan. U leert de samenhang tussen diafragma, sluitertijd en ISO-waarde en wat de beste instellingen voor verschillende situaties zijn. Gewapend met deze kennis, maakt u de mooiste avond- en nachtfoto's.

Basiskennis Locatiefotografie

M. Galer,  Peter J. Keyzer

EAN 9789072084217   

Samenvatting

Locatiefotografie behandelt basisvaardigheden voor fotografen die werken met kleinbeeld- en middenformaatcamera's bij zowel omgevingslicht als toegevoegd licht.
Door een serie praktijkopgaven wordt de fotograaf vertrouwd gemaakt met de technieken en vormgevings elementen die nodig zijn om in staat te zijn duidelijk en creatief te communiceren.
De basisprincipes worden beschreven, van de belichting tot de vormgeving, alsmede hoe om te gaan met licht en contrast.

Beeldspraak, fotografie als visuele communicatie 

Ton Hendriks

EAN  9789059406346

Samenvatting

We zien dagelijks veel foto's om ons heen en steeds

meer mensen raken gefascineerd door fotografie. Maar begrijpen we hoe wij met fotografie communiceren? Waar moet je als fotograaf rekening mee houden als je foto's maakt voor een groot publiek? Hoe beïnvloedt het onze interpretatie als we een foto niet in een krant zien maar in een museum? Wat zegt de stijl van een fotograaf over zijn visie? En welke ethische en theoretische kwesties kan een fotograaf tegenkomen?

Op deze en andere vragen geeft deze geheel hernieuwde uitgave van Beeldspraak antwoord. Dit boek gaat ook dieper in op andere aspecten van fotografie zoals het gevolg van de digitale manipulatie van foto's voor onze beleving van fotografie en welke invloed foto's hebben op onze culturele identiteit.

Dit handboek over de inhoudelijke aspecten van de fotografie is bedoeld voor studenten op academies en fotoscholen en is een leidraad voor docenten. Beeldspraak is tegelijkertijd een interessant leesboek voor fotografen, curatoren, fotocritici, artdirectors en iedereen die meer wil weten over het medium fotografie.

Concept en analyse in digitale fotografie, Creatief denken voor betere digitale fotografie

Micheal Freeman

EAN  9789089980748

Samenvatting

Een goede foto ontstaat niet in de camera of in het beeld dat door de zoeker te zien is - het echte scheppingsproces begint bij het voorstellingsvermogen van de fotograaf. Hier wordt de foto gemaakt voordat hij in een geheugenkaartje of op film wordt vastgelegd. In Concept en analyse in digitale fotografie, het vervolg op de internationale bestseller Compositie en vormgeving in digitale fotografie, ontrafelt fotograaf en auteur Michael Freeman het mysterie achter de schepping van een foto.


Meer nog dan andere kunstvormen vereist de fotografie dat de toeschouwer voortdurend door nieuwe beeldelementen en interpretaties wordt geprikkeld en verrast. Het doel van dit boek is om duidelijk te maken wat een foto goed maakt en hoe u keer op keer een perfect resultaat kunt afleveren. Naarmate u beter vertrouwd raakt met het onderwerp, krijgt u meer informatie aangereikt over het vermijden van clichés, de cyclische aard van de mode, de stijl, de benadering en het licht, en hoe u met het onverwachte kunt omgaan.

De 50 Beste Tips Voor Natuurfotografen

Bob Luijks, Arno ten Hoeve en Daan Schoonhoven

ISBN: 978-90-79588-21-3

Samenvatting

Bob Luijks, Arno ten Hoeve en Daan Schoonhoven zijn de afgelopen tien jaar 365 dagen per jaar met natuurfotografie bezig geweest, resulterend in meer dan 25 boeken, 13 websites, honderden workshops en cursussen en sinds kort ook een magazine. De meest verrassende, bijzondere en waardevolle tips, feiten en fabels van deze periode hebben ze verzameld in een toegankelijke gids met 50 tips. Zelfs de meest doorgewinterde natuurfotograaf zal nieuwe en verrassende feiten en tips lezen in dit meer dan 100 pagina’s tellende boek.

De zilveren camera 1994 

Annelien Groote

EAN 9789080131538  

Samenvatting

speciale uitgave Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs

Digitaal Beeldbewerken

Joël Lacey

EAN 9789057642210 

Samenvatting

In elke provincie in Nederland is een provinciaal Landschap actief met de bescherming van natuur en landschap. Samen beheren de 12 provinciale Landschappen meer dan 600 natuurterreinen, die in totaal ruim 87.000 hectare beslaan. Zij hebben wereldfotograaf Martin Kers uitgenodigd zijn persoonlijke kijk te geven op de eigen natuurgebieden. VERRASSEND LANDSCHAP is een unieke collectie geworden van verrassende beelden, ingedeeld in thema's zoals sloten, velden, wildernissen, poelen en vennen. U krijgt een sfeervol beeld van de enorme verscheidenheid die de provinciale Landschappen te bieden hebben; niet alleen in het groot, maar ook in de details zoals een miniatuurlandschapje op rottend hout.
Frans Buissink schreef er geïnspireerde teksten bij vol verrassende wetenswaardigheden. Zijn beschrijvingen getuigen van grote liefde voor en kennis van de natuur.

Digitale Fotobewerking Voor Senioren

Addo Stuur

EAN 9789059050044 

Samenvatting

Dit boek is speciaal geschreven om senioren kennis te laten maken met de mogelijkheden van digitale fotobewerking. Onderwerpen zoals het scannen van afgedrukte foto's of uw dia's, en het binnenhalen van foto's van uw camera of foto-cd-rom worden stap voor stap uitgelegd. U leert digitale foto's retoucheren en verbeteren, bijvoorbeeld door de scherpte, het contrast of de belichting aan te passen. Ook fotomontage en het werken met lagen komen aan bod. In begrijpelijke taal worden technische begrippen zoals resolutie, pixels en DPI uitgelegd.

Digitale fotografie bijbel

Micheal Freeman

EAN  9789057644375

Samenvatting

Alles over digitale fotografie

Digitale Fotografie en Beeldbewerking

Micheel Freeman

EAN 9789057642203

Samenvatting
 

Digitale landschapsfotografie

Micheel Freeman

EAN 9789089980083

In de voetsporen van Ansel Adams
Samenvatting: In dit boek lees je alles over Adams« werkwijze en hoe we deze vandaag de dag kunnen toepassen. De kunst van Adams« fotografie wordt besproken en het zonesysteem wordt gerelateerd aan digitale technieken. Informatie over licht, compositie, sfeer en de donkere kamer maakt duidelijk wat we allemaal met zijn denkwijze en manier van werken kunnen bereiken. Michael Frye«s eigen foto«s worden als voorbeeld gebruikt. Als geen ander weet hij Adams« inspirerende foto«s, waarmee elk hoofdstuk wordt geopend, te analyseren.

Expressieve digitale fotgrafie,

Sterke visuele concepten voor beeldende foto's 

Diverse auteurs

EAN 9789089980731

Samenvatting

Iedereen weet instinctief wat een goede, intrigerende foto is: eentje met net dat beetje meer, eentje die uw ziel raakt. U ziet niet alleen het beeld, maar u voelt het ook. Maar hoe maakt u zelf zulke foto’s met uw eigen camera? Van portretten tot landschappen, van stillevens tot documentaire foto’s, Expressieve digitale fotografie laat zien waarom sommige foto’s hart en ziel lijken te beroeren, en hoe u zelf zulke treffende fotografische beelden kunt creëren met één druk op de knop.

Extreme belichting in digitale fotografie

David Nightingale

EAN 9789089980724

Samenvatting

Door de groeiende populariteit van automatische instellingen op digitale camera's begint en eindigt de belichting voor veel fotografen bij f/8 en 1/125 seconde. Op zich is hier niets verkeerds aan, tot deze combinatie vanzelfsprekend en misschien zelfs saai begint te worden. Daarnaast haal je ook lang niet alle creatieve mogelijkheden uit je camera.
Dit boek gaat over het leren loslaten van de automatische instellingen. Aan de hand van talloze schitterende foto's geeft dit boek inspirerende voorbeelden hoe je creatiever kunt fotograferen.

Beschreven wordt hoe je 'verborgen' beeldeffecten en lastige onderwerpen kunt vastleggen wanneer de automatische modus van de camera je in de steek laat.
Of het nu gaat om het verlengen van de sluitertijd (voor het vastleggen van schitterende sterrensporen) of het gebruiken van de grote diafragma's van handmatige lenzen, dit boek behandelt de basisconcepten van de fotografie op een vernieuwende en inspirerende wijze.

Fotografiegids Zwart-wit 

John Freeman

EAN 9789059203167

Samenvatting

Deze uitgebreide gids voor zwart-witfotografie heeft betrekking op analoge en digitale fotografie en is zowel bedoeld voor de professionele fotograaf als voor de amateur.
Er wordt uitvoerig ingegaan op de benodigde uitrusting en basisbegrippen van de fotografie.
Aan de orde komen onder meer studioportretten, landschappen, luchten accentueren, dieren, het gebruik van filters, infraroodfotografie, high key- en low key-opnamen en abstracte foto's.
Volledig ge ustreerd met John Freemans krachtige, aansprekende foto's van overal ter wereld, gemaakt in verschillende stijlen.

Handboek modelfotografie

John Kelly

ISBN: 9789010046826

Samenvatting

Handboek Digitale Portret Fotografie

Mich Buschman

EAN 9789078811046

Samenvatting

In het Handboek Digitale Portretfotografie spreidt Mich Buschman een schat aan informatie ten toon over de portretfotografie in al haar verschijningsvormen: van journalistiek/documentair tot studioportret. Met de komst van de digitale werkwijze zijn de mogelijkheden van de fotografie uitgebreid, maar de kern van een goed portret blijft ongewijzigd: het gaat om het overbrengen van emotie. Mich legt uit hoe aanpak, attitude en digitale techniek een balans kunnen vormen die garant staat voor aansprekende portretfoto¿s.
Het boek is bedoeld voor iedereen die de basisprincipes van het fotograferen kent en die met een spiegelreflex overweg kan. Dit boek is een stap op weg naar de vele mogelijkheden die het portretteren met digitale spiegelreflexfotografie biedt.

Holland Panorama

Roelof van der Schaaf

EAN 9789089890474  

Samenvatting

Nederland horizon-breed Dit fantastische boek met spraakmakende panoramafoto's van heel Nederland, thematisch gerangschikt in hoofdstukken als 'Water en werk', 'Landschappen', 'Steden en dorpen' en 'Kastelen en landhuizen' geeft een heel nieuwe kijk op de mooiste plekken van ons land.

Landschappen En Tuinen Fotograferen

Michael Busselle 

EAN 9789057642982 

Samenvatting
Dit boek geeft u meer inzicht in de buitenfotografie. De gerenommeerde fotograaf Micheal Busselle deelt zijn enorme kennis met u, zodat u leert hoe u goede foto's kunt maken van allerlei soorten landschappen: van de ruige natuur tot formele tuinen en van het stedelijke landschap tot plantencomposities. U leest en ziet hier hoe u uw eigen buitenfoto's in alle opzichten kunt verbeteren. Dit boek laat u zien welke gedachtegang er aan elke foto vooraf is gegaan. Met deze informatie kunt u uw voordeel doen om zelf eveneens adembenemende foto's te maken.

Mensen En Portretten Fotograferen

Michael Busselle, David Wilson

EAN 9789057642999

Samenvatting
Dit boek bevat essentiële informatie voor iedereen die streeft naar het maken van prachtige portretten. De mens is verreweg het meest favoriete onderwerp van de fotografie, maar die ene speciale foto maken houdt vaak meer in dan enkel kijken en foto's nemen. Van het maken van informele, spontane portretten tot het professionele gebruik van achtergronden, kleuren en studiolicht: met behulp van dit boek kunt u het beste uit uw modellen halen. Naast tips en technische aanwijzingen door het hele boek heen vindt u ook een aparte afdeling met alle informatie over het kiezen van lenzen, film, camera's en belichtingsapparatuur. Deze opzet maakt dit boek tot een waarlijk complete en toegankelijke handleiding voor iedereen.

 

Nederlandse landschappen fotograferen

Ruben Smit

EAN 9789052107912

Samenvatting
Topnatuurfotograaf en ecoloog Ruben Smit laat het bos door de bomen zien: functionele aanpak in de praktijk. Aan de hand van verscheidende landschapstypen komen alle belangrijke aspecten aan bod: technische vaardigheden, blikgeleiding, voorgrond-achtergrond en omgaan met weersomstandigheden.

Optimale belichting in digitale fotografie

Micheel Freeman

EAN 9789057644580 

Samenvatting

De belichting van een foto vormt de basis van de fotografie. Met dit ogenschijnlijk eenvoudige onderwerp krijgt elke fotograaf te maken. De ontwikkelingen in de digitale techniek hebben de mogelijkheden om beelden te manipuleren de laatste jaren enorm verruimd. Dat heeft fotografen er ook toe gezet stil te staan bij wat wat met de modernste technieken op het gebied van belichting allemaal kan bereiken.

Over foto's gesproken

Hans Bongers en Simon Ophof

EAN 9789075979572 

destijds een uitgave van de Fotobond en niet in de winkel te koop
  https://issuu.com/kmuitgevers/docs/over_foto_s_gesproken

Praktijkboek Weer en nacht fotografie, Nederlandse landschappenfotgraferen

Ruben Smit

EAN 9789079588107 

Samenvatting

Praktijkboek met alle informatie over weerfotografie, nachtfotografie en het fotograferen van natuurverschijnselen.
Het weer en bijzondere verschijnselen zijn vaak een reden naar de camera grijpen: dreigende wolkenluchten, dubbele regenbogen, hevige sneeuwbuien, woeste stormen, intense zonsondergangen, donder en bliksem. Prachtige verschijnselen die spectaculaire beelden op kunnen leveren. Nachtfotografie is relatief onbekend, maar biedt talloze mogelijkheden en fotografische uitdagingen. Deze uitgave zet alles op een rij en beschrijft voor tientallen verschillende verschijnselen het ontstaan ervan, wat je nodig hebt om het te fotografen, welke camera-instellingen de beste resultaten opleveren en welke hulpmiddelen onmisbaar zijn, aangevuld met praktische tips. De honderden foto's in het boek zijn een grote bron van inspiratie om er zelf uit uit te trekken. De auteurs van dit boek zijn fotografen met een grote fascinatie voor het weer, de nacht en natuurverschijnselen. Allen hebben jarenlange ervaring in het fotograferen van weer- en natuurverschijnselen.

Snel op weg photoshop 6
Voor Windows en Macintosh

Elaine Weinmann, Peter Lourekas

EAN 9789043004220 

Samenvatting

Praktijkboek met alle informatie over weerfotografie, nachtfotografie en het fotograferen van natuurverschijnselen.
Het weer en bijzondere verschijnselen zijn vaak een reden naar de camera grijpen: dreigende wolkenluchten, dubbele regenbogen, hevige sneeuwbuien, woeste stormen, intense zonsondergangen, donder en bliksem. Prachtige verschijnselen die spectaculaire beelden op kunnen leveren. Nachtfotografie is relatief onbekend, maar biedt talloze mogelijkheden en fotografische uitdagingen. Deze uitgave zet alles op een rij en beschrijft voor tientallen verschillende verschijnselen het ontstaan ervan, wat je nodig hebt om het te fotografen, welke camera-instellingen de beste resultaten opleveren en welke hulpmiddelen onmisbaar zijn, aangevuld met praktische tips. De honderden foto's in het boek zijn een grote bron van inspiratie om er zelf uit uit te trekken. De auteurs van dit boek zijn fotografen met een grote fascinatie voor het weer, de nacht en natuurverschijnselen. Allen hebben jarenlange ervaring in het fotograferen van weer- en natuurverschijnselen.

Snelgids Photoshop Cs3

Rob van Kempen

EAN 978904564268

Samenvatting

Adobe Photoshop biedt met versie CS3 ultrahandige en veelzijdige mogelijkheden om uw foto's te bewerken of te verbeteren.

Deze snelgids behandelt de belangrijkste filters en gereedschappen en helpt u zo een foto volledig naar uw hand te zetten. Eerst stelt u de software eigenhandig in zodat u vlot alle nodige tools vindt. Daarna komen de creatieve en retoucheeropties aan bod.

Verrassend Landschap

Martijn Kers

EAN 9789062559756

Samenvatting

In elke provincie in Nederland is een provinciaal Landschap actief met de bescherming van natuur en landschap. Samen beheren de 12 provinciale Landschappen meer dan 600 natuurterreinen, die in totaal ruim 87.000 hectare beslaan. Zij hebben wereldfotograaf Martin Kers uitgenodigd zijn persoonlijke kijk te geven op de eigen natuurgebieden. VERRASSEND LANDSCHAP is een unieke collectie geworden van verrassende beelden, ingedeeld in thema's zoals sloten, velden, wildernissen, poelen en vennen. U krijgt een sfeervol beeld van de enorme verscheidenheid die de provinciale Landschappen te bieden hebben; niet alleen in het groot, maar ook in de details zoals een miniatuurlandschapje op rottend hout.
Frans Buissink schreef er geïnspireerde teksten bij vol verrassende wetenswaardigheden. Zijn beschrijvingen getuigen van grote liefde voor en kennis van de natuur.

bottom of page