top of page

 

Abstract

Foto van de Maand

December 2023

1e Plaats 

 2e Plaats 

©Ronne Vinkx

 3e Plaats 

©Wendy van Laviere

©Frans Dijkshoorn

 2e Plaats 

©Nathalie de Held

©Gerard de Groot

Ronne VInkx

1e Plaats 

 3e Plaats 

Juryrapport FvdM December 2023: Abstract


De jury, bestaande uit Ton Hoelaars, Frans Dijkshoorn, en Mark Pronk

Lastig thema?

Toch 26 inzendingen.  


De inzendingen waren mooi verschillend, bij sommige was het echt raden wat er gefotografeerd was en bij andere was het duidelijker te zien wat het object was, maar was het toch anders in beeld gebracht zodat het beeld abstracter werd.

 

Onze top 3 was als volgt:

Op de 3e plaats, foto no. 6

Wat een leuk en origineel beeld. Het lijkt duidelijk waar naar gekeken wordt, maar toch blijf je ernaar kijken om meer te ontrafelen hoe het beeld nu in elkaar zit. Doordat alle bolletjes anders gepositioneerd zitten, wordt het beeld op de achtergrond elke keer anders vervormd wat een leuk effect heeft en het zeker abstract maakt. De blauwe gloed / kleur speelt mooi mee, wat het beeld wellicht iets zachter maakt dan als het zwart/wit geweest was.
Top!

Op de 2e plaats, foto no.21

Een kleurrijk en warm zacht beeld om naar te kijken, veel kleur maar ze knallen niet hard op je af. Bij deze plaat hebben we geen scherpte kunnen ontdekken, wat voor een extra stukje abstractie  zorgt. De golvende bewegingen nemen je in het beeld mee in naar het scherpste onscherpe deel wat die bewegingen waarschijnlijk veroorzaakt heeft.

Linksboven is wellicht wat leeg, maar doordat er toch nuance zit in de kleur wordt het daar niet saai.

Top!!

Op de eerste plaats, foto no. 22

Foto 22. Om dit rapport af te ronden… is deze plaat onze nummer 1 geworden.   De ballen variëren allen in diameter en maakt het daardoor en niet saai om naar te kijken.

Het kleurverloop in achtergrond en ballen is erg aangenaam om naar te kijken en goed gepositioneerd, er komt een mooie donker/licht verdeling in de foto van linksboven naar rechtsonder.

De ballen zijn mooi scherp en de paar sikkelmaantjes in de donkere ruimte linksboven maken het af.

Top!!!

Namens de jury,

 Ton, Frans en Mark

De makers van onderstaande foto's hebben geen beoordeling ingestuurd