top of page

Foto van de Maand

November 2022

 

November Rain

Regen in november

1e Plaats 

 2e Plaats 

©Yvonne de Vries

©Ger Zoethout

©Geurt van Dijk

3e Plaats 

Jurywinnaar 2e Plaats 

©Geurt van Dijk

Jurywinnaar 1e Plaats 

©Yvonne de Vries

Jurywinnaar 3e Plaats 

©Marjan Michels

Juryrapport FvdM November: November Rain - Regen in november
De jury, bestaande uit Wil Wabeke, Arie Kraaijeveld en Ronne Vinkx, was ietwat teleurgesteld in het geringe aantal inzendingen. Des te meer wenst de jury de 17 deelnemers te complimenteren en ziet deze dan ook allemaal als winnaars. In een poging toch de verhoudingen recht te doen, stelde de jury de volgende top 3 vast.

Op de 3e plaats, foto 10
Een prachtig kroontje dat mooi scherp gefotografeerd is. Wellicht had het kroontje nog prominenter in beeld gekund, bijvoorbeeld door het van de zijkant te fotograferen.

Op de 2e plaats, foto 7
De jury ziet in de foto een mooie locatie en sfeer, met mooie lijnen die leiden naar het onderwerp. Wel plaatst de jury vraagtekens bij de nabewerking van de lucht, met wellicht een wat onnatuurlijke overgang, maar al met al is dit een prettig beeld om naar te kijken.

Op de 1e plaats, foto 15
De eerste plaats gaat naar een foto die sterk voldoet aan het thema. Een mooie compositie, uitsnede en een goede zwart/wit-omzetting maken duidelijk dat hier een fotograaf aan het werk is. Met name is de jury te spreken over de beweging van het water bij de linkervoet. Al met al is er goed over nagedacht en krachtig uitgewerkt.

Namens de jury,

Wil, Arie en Ronne
 

bottom of page