top of page

Ontdek de nieuwe functies in Lightroom Classic 2020

Kleurverloop Lr C.jpg

Kleurverlopen,

een robuuste tool voor kleurverloop die krachtige kleurinstellingen biedt voor middentonen, hooglichten en schaduwen.

Daarnaast beschik je over een algemeen bedieningselement waarmee je de algehele kleur van de afbeelding kunt aanpassen. Kleurverlopen vervangt Gesplitste tinten en biedt meer controle bij het aanpassen van de kleuren in een afbeelding door de kleurenschijven in elke gewenste combinatie aan te passen voor een subtiel, levendig, complementair of contrastrijk resultaat.

Kleurverlopen vervangt Gesplitste tinten en biedt meer controle bij het aanpassen van de kleuren in een afbeelding door de kleurenschijven in elke gewenste combinatie aan te passen voor een subtiel, levendig, complementair of contrastrijk resultaat.

kleurverloop.png
Nieuw Lr C.jpg

Bekijk de 
nieuwe functies in 
Lightroom Classic 2021


Nieuwe functies en verbeteringen in de
oktober 2020-versie
van Lightroom Classic (versie 10.0).

Prestatieverbeteringen,

Voor vloeiendere en snellere rendering bij het toepassen van lineaire en radiale verlopen,

het schilderen met het penseel of het aanpassen van meerdere schuifregelaars voor lokale correcties terwijl

GPU-versnelling is ingeschakeld.

 

Verbeterde zoom

Nu hebt u meer controle over zoomniveaus in de loep-, vergelijkings- en referentieweergaven met de nieuwe zoomopties: Zoomen door slepen en Inzoomen op vakken.

 

Zoomen door slepen

Sleep de muis naar rechts of links terwijl u op de Shift-toets drukt om in of uit te zoomen op de afbeelding. Zoomen door slepen is beschikbaar in de module Ontwikkelen wanneer GPU-versnelling is ingeschakeld. Zie Veelgestelde vragen over Lightroom Classic GPU om te bepalen of Lightroom Classic toegang heeft tot uw grafische kaart.

Inzoomen op vakken

Teken een kader op een afbeelding terwijl u Ctrl ingedrukt houdt in Windows of Command in MacOS om in te zoomen op het geselecteerde gebied van uw voorkeur. Inzoomen op vakken is beschikbaar in de modules Bibliotheek en Ontwikkelen.

Ook de zoomniveaus in het deelvenster Navigator zijn ook bijgewerkt:

Passen/vullen

100%

Zoompercentage tussen 6% en 1600%

Afbeelding2.png

De zoomregelaar in de werkbalk is nu verdeeld in twee helften. De eerste helft van de zoomniveaus ligt tussen 6% en 100% en de tweede helft tussen 100% en 1600%.

Ondersteuning voor nieuwe camera's en lenzen

Voor een volledige lijst met ondersteunde camera's en lensprofielen kunt u de volgende bronnen raadplegen:

 

Ondersteunde cameramodellen

Ondersteunde lensprofielen

 

Verbeterde bladerfunctie voor mappen en verzamelingen

Blader sneller door het bibliotheekraster, mappen en verzamelingen, vooral bij grotere catalogi en langere lijsten met mappen en verzamelingen met verschillende kleurlabels.

Live View-tethering voor Canon

Beschikbaar voor geselecteerde Canon-camera's

 

Bekijk in real-time precies wat je fotografeert terwijl je de nieuwe Live View van Lightroom Classic voor Canon-camera's tethert. Wanneer deze functie is ingeschakeld, wordt de Live View van de camera weergegeven in een apart venster, dat je groter of kleiner kunt maken en kunt draaien. Knoppen voor focusinstellingen worden ook weergegeven in de tetheringbalk, inclusief automatische scherpstelling.

Verbeterde bladerfunctie voor mappen en verzamelingen

Blader sneller door het bibliotheekraster, mappen en verzamelingen, vooral bij grotere catalogi en langere lijsten met mappen en verzamelingen met verschillende kleurlabels.

catalogus.jpg

Besturingselement voor naamgeving van bijgewerkte catalogi

Wanneer je Lightroom Classic 10 voor de eerste keer start, wordt het dialoogvenster Upgrade Lightroom Classic-catalogus weergegeven om de bestaande catalogi bij te werken. De bijgewerkte catalogus wordt een nieuw exemplaar van de bestaande catalogus. Je kunt in dit dialoogvenster ook de naam van de catalogus beheren. Standaard krijgt de catalogus de naam <currentCatalogName>-v10.

bottom of page