top of page

Tips en info, algemeen

78b1b383c0035f034eb0f5ba9e0439a9.jpg

Flitsen doe je meestal bij (te) weinig licht, zoals 's avonds, of in een studio. Maar een flitser is meer dan alleen maar een lichtbron om donkere ruimtes te verlichten. Je kunt de flitser inzetten om contrasten te beheersen, om beweging te bevriezen of om accenten te verleggen.

nb3c.png

Zodra het donker begint te worden, verandert de omgeving compleet. Het fotograferen met lange sluitertijden creëert vaak een surrealistisch beeld dat niet altijd met het blote oog te zien is met lichtstrepen door het beeld en lichtbronnen die als sterren te zien zijn.

road-g8481b4dfb_640.jpg

​Met een lange sluitertijd kun je bijzondere effecten creëren. Denk aan water dat in een melkachtige mist veranderd of kleurrijke lichtstrepen van voorbijrijdende auto’s. De dingen die je met het blote oog niet kunt waarnemen.

Blauwe uurtje.jpg

Die magische momenten tijdens de ochtend- of avondschemering. Pak die kans om creatief om te gaan met het aanwezige licht, zoals tegenlicht of autolichten, neon borden en spotjes die gebouwen uitlichten. Of ga op zoek naar specifieke details die slechts enkele minuten per dag op die manier worden uitgelicht.

Avond fotografie HDR(High Dynamic Range)
Avond.jpg

Een camerasensor "ziet" minder contrastverschil dan het menselijk oog. Bij een groot contrastverschil, moet de fotograaf een keuze maken voor het belangrijkste onderdeel van de foto. Met de HDR- fotografie is het mogelijk om zowel in de donkere delen als in de lichte delen van de foto alle details te laten zien.

Op deze pagina kun je tips en informatie vinden die je kunnen helpen om nog betere foto’s te maken.  

bottom of page